Læs mere om Enzo og om historien bag Enzo & C
Om vores koncept
Når du træder ind hos Enzo & C, vil du straks mærke den italienske atmosfære, der gennemsyrer restauranten. Her er den håndlavede pizzaovn restaurantens hjerte, som hver dag bager ægte napolitanske pizzaer til dig og din familie.
Vi følger traditionerne fra de napolitanske pizzabagere, de såkaldte pizzaiuoli napoletani, der er så enestående, at de er kommet på UNESCOS liste over verdens kulturarv.
En napolitansk pizza er kendetegnet ved at være blød og elastisk, let at folde og spise med hænderne. I Napoli er der tradition for at spise pizza foldet i tre lag, hvilket jeg også gjorde som barn, når jeg med min far så fodbold på Stadio San Paolo i Napoli.
Foruden pizzaer laver vi vores egen pasta i vores pasta laboratorie. Her bruger vi den fineste durummel og bronzeforme, som skaber den bedste pasta. Restauranten tilbyder også spændende antipasti, charcuteri og italienske oste. Fælles for alle råvarer er, at de er 100% italiensk DOP (Denominazione d’Origine Protetta) – EU beskyttet kvalitetsmærke.
Benvenuti – til ægte napolitansk restaurant.
Enzo & C
Fra jeg var 8 år, arbejdede jeg, efter skoletid, på min gudfars restaurant.
Som 14-årig kom jeg ind på den anderkendte kokkeskole i Lazio. Distancen mellem mit barndomshjem i Napoli og skolen i Rom forstaden, afholdt mig ikke fra at forfølge min drøm. Jeg er opflasket med lidenskab for mad og kærlighed til fodbold.
Napoli er mit hold (og det er da også et billede af Diego Maradona, der pryder min telefonskærm.) Jeg følger stadig alle Napolis kampe, og spiller de i arbejdstiden, vil det oftest foregå via radio i køkkenet. Jeg kom til Danmark i 1995, hvor jeg i nogle år arbejdede på forskellige italienske restauranter i Jylland.
Min plan var herefter at åbne en autentisk italiensk restaurant i Vejle - drive den i 2-3 år og rejse til Australien, for de optjente penge. Men så mødte jeg Anne, og jeg havde intet behov for at forlade Vejle.